En jobbannons från Region Örebro län.

En jobbannons från Region Örebro län.

Sjuksköterska natt till Strokeenheten avd 92, USÖ

Är du sugen på nya utmaningar till hösten?

Som sjuksköterska har du en central roll i larmkedjan - Rädda Hjärnan, där du i samarbete med neurologläkare och undersköterska tar emot patienten direkt från ambulansen inne på röntgen, för akut behandling av trombolys och/eller trombektomi. Avd 92 tar emot både inom - och utomlänspatienter. Där nu fler angränsande län vill ansluta sig till USÖ och vi söker dig som vill vara med i den spännande utmaningen att expandera och fortsätta bygga Universitetssjukhusets trombektomicenter.

Strokeenheten består av avd 92 - akutvård och rehabilitering, Mobila stroketeamet (MST) där teamet fortsätter att rehabilitera patienter i sin hemmiljö efter utskrivning, samt Strokemottagning. Forskning bedrivs på avdelningen, just nu pågår två forskningsprojekt.

Arbetsuppgifter:

Avd 92 har 10 vårdplatser fördelat på två vårdlag, med en medelvårdtid på 4 dygn. Här arbetar du som sjuksköterska i tvärprofessionella team bestående av undersköterska, läkare, arbetsterapeut, fysioterapeut, logoped, kurator och dietist. Att arbeta som sjuksköterska ger dig en omvårdnads- och medicinsk bredd, då stroke och TIA påverkar hela människan. Här möter du såväl äldre som yngre patienter. I din roll som sjuksköterska är du med och vårdar patienter från det direkta insjuknandet, övervakningen efter behandling vidare till rehabilitering. Här få du arbeta med bland annat specifik neurologisk övervakning, medicinteknisk utrustning, andningsvård, sondhantering och nutritionsvård, nära omvårdnad och neurorehabilitering.

Som sjuksköterska:

-inskolas du direkt i att kunna ansvara för, och gå på Rädda hjärnan larm, detta då majoriteten av våra patienter inkommer till oss via akuta larm.

-ansvarar du för omvårdnaden i ett vårdlag med 5 patienter.

-leder och fördelar du det dagliga arbetet i teamet.

-handleder du sjuksköterskestudenter från Örebro Universitet. 

Vi erbjuder dig:

-fyra veckor inskolning, anpassat efter dig som individ.

-internutbildning och ett lärandeklimat där vi är positiva till idéer och förslag. 

-strokekompetensutbildning vid Umeå Universitet

-möjlighet till betald specialistutbildning inom neurologi vid Göteborgs Universitet

Om du är ny på sjukhuset eller nyutexaminerad erbjuds du ett sjukhusgemensamt introduktionsprogram, under ditt första anställningsår. Detta för att ge dig de förutsättningar du behöver för att få en trygg och bra start i din yrkeskarriär och framgångsrikt kunna utöva ditt viktiga arbete.

Kvalifikationer:

Legitimerad sjuksköterska. Erfarenhet av akutsjukvård/slutenvård är meriterande. Som person är du trygg och stabil. Du är tydlig, flexibel och bra på att samarbeta. Du visar omsorg för patienterna och deras anhöriga samt är en god arbetskamrat. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform:

Tillsvidare
Heltid natt. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Upplysningar:

Läs mer här

Sista ansökningsdag:

2022-10-02

Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter och referensnummer till sökt tjänst. Intyg, betyg och examensbevis m.m. ska lämnas vid en eventuell intervju.

Vår organisation:

Verksamhetsområde neuro- och rehabmedicin har en bred verksamhet som består av öppenvårdsmottagningar inom neurologi, neurokirurgi, neurofysiologi och rehabiliteringsmedicin samt två slutenvårdsavdelningar. Vi arbetar med utveckling av vårdkedjor för våra patientgrupper i nära samverkan mellan olika professioner och över specialitetsgränser, både internt och externt i regionen. Utbildning och forskning sker i samarbete med Örebro Universitet.

Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Både 2020 och 2019 mottog USÖ tidningen Dagens Medicins prestigefyllda utmärkelse Bästa universitetssjukhus. USÖ vann den tyngsta kategorin medicinsk kvalitet, hade bästa resultat i kategorin tillgänglighet, ekonomi, samt kategorin att undvika trycksår och överbeläggningar. USÖ toppar också resultatet i områdena hjärta, njursvikt och kärlkirurgi. USÖ har ca 3500 anställda. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på samarbete, utveckling och professionalism.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:

HoS:2022:538

Övrigt:

Välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.