En jobbannons från Region Örebro län.

En jobbannons från Region Örebro län.

Kurator till VO infektion USÖ

Vi söker Dig som gillar att jobba i lag och som uppskattar att hantera patienter med olika bakgrund och problematik.

Infektionskliniken befinner sig i en fas av utveckling och uppbyggnad. Vi har behov av medarbetare med drivkraft och engagemang för förbättringar i våra arbetssätt. Vi söker Dig som är trygg i din roll som kurator och ser gärna att du har några års erfarenhet av liknande arbete. Det är bra att kunna arbeta strukturerat, men också att vara flexibel och kunna hantera både sorg och ilska. Tjänsten är inte ny, men behöver ny struktur och utveckling. Som kurator på infektionskliniken finns det därmed stora möjligheter för Dig att utforma dina arbetsuppgifter och ditt arbetssätt.

Om arbetsplatsen:

Vi har idag 7 vårdplatser på avdelning 40 för patienter som vårdas för infektionssjukdomar. Vi arbetar i team bestående av ett flertal professioner: läkare, sjuksköterska, undersköterska, fysioterapeut, arbetsterapeut, kurator och dietist. Avdelningen är utrustad med isoleringsrum vilket möjliggör vård av patienter med smittsamma och luftburna sjukdomar.

Infektionskliniken har även en mottagning där vi möter och behandlar akuta och kroniska infektioner såsom hepatit, HIV och tuberkulos, samt ett sprututbyte för intravenösa missbrukare. Vi jobbar förebyggande både på mottagning och avdelning och vi vill att du som kurator ska jobba uppsökande vilket kräver både mod och påhittighet!

Arbetsuppgifter:

Uppdraget är varierat och utbrett över alla våra verksamheter. Ditt arbete kommer att innefatta avdelningsarbete med närvaro och informationsstöd till patienter, anhöriga och ibland personal. Du kommer också att tjänstgöra på infektionsmottagningen och vara en del i vårt lagarbete kring polikliniska patienter. En stor del av arbetet där är samtalsbehandling, till exempel motivations- och stödsamtal till patienter vid sjukdomsdiagnos och behandling.

I arbetsuppgifterna ingår även smittspårning, socialrättsliga frågor, att vara stöd i information, rådgivning och hänvisning i kontakter med myndigheter. I ditt uppdrag som kurator på infektionskliniken ingår också tillgänglighet för arbete på sprutbytet, framförallt att fånga upp patienter med särskild utsatthet. Här jobbar man i ett mindre team och arbetet innefattar etablering och upprätthålla kontakter med Beroendevården, Socialtjänsten och frivilligorganisationer. VO infektion har också ett forskningsuppdrag. Här ingår även att ta hand om studenter och undervisa. Vi uppmuntrar också eget forskningsintresse!

Arbetet avser heltid, men deltid kan diskuteras. Arbetet sker främst dagtid, vardagar klockan 8-16.30 men helg- och jourarbete kan förekomma efter överenskommelse.

Kvalifikationer:

Socionomutbildning är ett krav.

Meriterande är:

-Minst 2 års erfarenhet av arbete som kurator, socionom eller liknande.

-Tidigare erfarenhet inom sjukvård, hantering av svårt sjuka patienter.

-God pedagogisk förmåga.

-God kommunikativ förmåga.

-Flerspråkighet.

Om tjänsten:

Tillsvidareanställning med heltidstjänstgöring, eller deltid efter överenskommelse, inom Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

Anställningsform:

Tillsvidare
Heltid. Tilllträde enligt överenskommelse

Upplysningar:

  Enhetschef, Lovisa Olsson Tedsjö, 019-602 28 52

  Verksamhetschef, Hillevi Nilsson, 019-602 56 54

  Facklig företrädare:

  Vårdförbundet, Emmelina Viklund, vxl 019-602 10 00 

  SACO, Sandra Caris, 019-602 14 80

  Läs mer här

  Sista ansökningsdag:

  2022-10-21

  Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter och referensnummer till sökt tjänst. Intyg, betyg och examensbevis m.m. ska lämnas vid en eventuell intervju.

  Vår organisation:

  Inom verksamhetsområde infektion behandlar vi patienter med många olika typer av infektionssjukdomar. Det handlar ofta om relativt vanliga tillstånd som lunginflammation och allvarlig urinvägsinfektion men också om mindre vanliga sjukdomar, till exempel HIV-infektion, hjärnhinneinflammation och hepatit (gulsot). Under pandemin har covid-patienter till stor del vårdats hos oss. Då och då får vi patienter med tropiska infektioner, vi har även eget tropiskt laboratorium. Slutenvården består av två vårdavdelningar.

  Vi finns på USÖ i A-husets bottenvåning med egen entré samt egna slussingångar till undersökningsrum och vårdsalar. Vi har en stor konsultverksamhet ut mot hela regionen och vi bedriver vaccinationsmottagning i samarbete med Capio Läkargruppen.

  Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Både 2020 och 2019 mottog USÖ tidningen Dagens Medicins prestigefyllda utmärkelse Bästa universitetssjukhus. USÖ vann den tyngsta kategorin medicinsk kvalitet, hade bästa resultat i kategorin tillgänglighet, ekonomi, samt kategorin att undvika trycksår och överbeläggningar. USÖ toppar också resultatet i områdena hjärta, njursvikt och kärlkirurgi. USÖ har ca 3500 anställda. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på samarbete, utveckling och professionalism.

  Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

  Ärendenummer:

  HoS:2022:542

  Övrigt:

  Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.