En jobbannons från Region Örebro län.

En jobbannons från Region Örebro län.

Arbetsterapeut till Syncentralen Örebro

Vi söker två engagerade arbetsterapeuter som är intresserade av att arbeta med hab-och rehabilitering av vuxna personer med olika grad av synnedsättning.

Arbetsuppgifter:

Arbetet som arbetsterapeut på Syncentralen är inriktat på kartläggning, upprättande av individuell hab- och rehabiliteringsplan med olika insatser där förskrivning av synhjälpmedel ingår. Vi möter upp behov av digitalisering och ny teknik för vardagslivet.

Arbetet sker i nära samverkan med övriga professioner på Syncentralen samt externa aktörer inom området. Vi ser människan utifrån ett helhetsperspektiv och har ett personcentrerat arbetssätt. Verksamheten finns i nyrenoverade lokaler i Karlahuset Örebro, där vi har egna mottagningsrum.

Kvalifikationer:

Legitimerad arbetsterapeut, gärna med yrkeserfarenhet.

Vi ser att du är en person som har lätt att skapa kontakt och kommunicera med människor. Du är självständig, strukturerad och flexibel. Arbetet bygger på ett stort engagemang, lyhördhet, en positiv grundinställning och en god kollegial gemenskap, vilket ställer krav på samarbetsförmåga och social kompetens. Du har goda teoretiska och praktiska kunskaper, vi ser gärna att du har intresse för ny teknik. Kunskaper inom synområdet anses meriterande. Stor viktläggs vid personliga egenskaper. B-körkort krävs då resor i tjänsten förekommer.

Anställningsform:

Tillsvidare
Heltid. Tillträde 2022-12-01 eller enligt överenskommelse.

Upplysningar:

  Ann-Christin Backlund, tf enhetschef, 019- 602 96 10

  Facklig företrädare:

  (nås via mottagningens reception, tfn: 019-602 96 00)

  SACO, Lisa Backgård

  Vision, Mi Abrahamsson-Kortesmäki

  Läs mer här

  Sista ansökningsdag:

  2022-10-09

  Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter och referensnummer till sökt tjänst. Intyg, betyg och examensbevis m.m. ska lämnas vid en eventuell intervju.

  Vår organisation:

  Syncentralen är en specialistverksamhet som erbjuder habiliterings- och rehabiliteringsinsatser för personer i alla åldrar som har en synnedsättning, blindhet eller en kombinerad syn- och hörselnedsättning/dövblindhet. Syncentralen finns också för personer som har behov av en kontaktlins för medicinsk indikation. Syncentralen är en del av Område nära vård.

  Inom Område nära vård finns cirka 2 400 medarbetare inom elva olika verksamhetsområden. Nära vård innefattar vård som är vanlig, ofta förekommande och som finns geografiskt nära patienterna. I området finns primärvårdsverksamhet med vårdcentraler, vårdcentralsjourer, ungdomsmottagning, sjukvårdsrådgivning, asyl- och invandrarhälsa, den allmänt specialiserade vården på länets tre sjukhus och geriatrisk klinik samt verksamheter inom habilitering och hjälpmedel. Genom att utöka samarbetet mellan vårdcentraler, specialiserad sjukhusvård och länets kommuner skapar vi ännu bättre vård - hela tiden med patientens bästa i fokus.

  Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

  Ärendenummer:

  HoS:2022:545

  Övrigt:

  Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.