En jobbannons från Region Örebro län.

En jobbannons från Region Örebro län.

Dietist direkt, Region Örebro län

Vill du vara med och utveckla nutritionsvårdkedjan? Då är det här ett uppdrag för dig!

Dietist direkt är två dietisttjänster på uppdrag av Region Örebro län och länets 12 kommuner: Askersund, Degerfors, Hallsberg, Hällefors, Karlskoga, Kumla, Laxå, Lekeberg, Ljusnarsberg, Lindesberg, Nora och Örebro. Syftet är att säkra nutritionsvårdkedjan för personer som har behov av nutritionsbehandling, oavsett huvudman. Med stöd av Dietist direkt kommer nutritionsbehandlingen att bli tydligare och tryggare för patienterna.

Nutritionsvårdsprocessen innefattar att förebygga, utreda och behandla nutritionsrelaterade problem och dess konsekvenser inklusive uppföljning och utvärdering av insatta åtgärder och behandling. Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (SOSFS 2014:10) om förebyggande av och behandling vid undernäring tydliggör ansvaret kring undernäring specifikt.

Just nu pågår ett arbete med att revidera överenskommelsen för hälso- och sjukvård i hemmet, vilket förväntas vara klart under 2022. Inom ramen för det arbetet har en överenskommelse för nutritionsvårdsprocessen tagits fram, som bland annat syftar till att tydliggöra de olika aktörernas ansvar för nutritionsvårdsprocessen. Dietist direkt är en del av den överenskommelsen. Region Örebro län är arbetsgivare för båda tjänsterna, men tjänsterna samfinansieras av och uppdraget riktar sig mot regionen och alla länets kommuner.

Vi söker dig som vill utveckla samarbetet vad gäller nutrition mellan regionen och kommunerna för personer i vårdkedjan som behöver insatser inom det området. Du erbjuds ett varierat, spännande och inspirerande arbete som dietist inom Hälso- och sjukvårdsförvaltningen, men kommer att arbeta processinriktat inom både den regionala och den kommunala primärvården likväl som kommunernas omsorgsverksamhet. Eftersom tjänsterna är relativt nytillsatta kommer du ha stor möjlighet att påverka utformningen av arbetet och att bygga upp ett gott samarbete inom nutritionsområdet.

Du kommer ha tillgång till nätverk som finns för dietister inom Region Örebro län och kommunerna. Det rör sig bland annat om yrkesgemensamma möten, aktivitetsgrupper och utbildningstillfällen.

Arbetsuppgifter:

Uppdraget som dietist direkt omfattar både kliniskt och pedagogiskt uppdrag. I det kliniska uppdraget ingår rådgivning till legitimerad personal på primärvårdsnivå inom kommunerna och regionen. Individuell nutritionsbehandling kan bli aktuellt digitalt eller per telefon. Dietist direkt är bemannad dagtid under vardagar. Det ingår även uppsökande verksamhet, bland annat på kommunernas särskilda boenden, samt metodhandledning till vårdgivare som stöd i nutritionsfrågor. Det pedagogiska uppdraget i tjänsten omfattar förutom det som beskrivs ovan även planering och genomförande av utbildning för förskrivare av subventionerade kosttillägg.

Kvalifikationer:

Legitimerad dietist. Vi söker dig som har intresse för och gärna erfarenhet av såväl kliniska som pedagogiska arbetsuppgifter. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och arbetet innebär framför allt krav på självständighet, god samarbetsförmåga och flexibilitet. B-körkort krävs då resor i tjänsten kan förekomma.

Organisation:

Du kommer att ha ett länsövergripande uppdrag inom regional och kommunal primärvård, i Hälso-och sjukvårdsförvaltningen inom Region Örebro län samt kommunerna inom Örebro län. Du kommer att vara organisatoriskt placerad inom Område nära vård primärvård söder och kommer att utgå från Eklundavägen 1 centralt i Örebro.

Anställningsform:

Tillsvidare
Heltid. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Upplysningar:

Läs mer här

Sista ansökningsdag:

2022-10-03

Urval och intervjuer sker fortlöpande så skicka din ansökan redan idag. Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter och referensnummer till sökt tjänst. Intyg, betyg och examensbevis m.m. ska lämnas vid en eventuell intervju.

Vår organisation:

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:

HoS:2022:548

Övrigt:

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.