En jobbannons från Region Örebro län.

En jobbannons från Region Örebro län.

Engagerad utvecklingsledare till område Energi och klimat

Energi- och klimatfrågorna är mer aktuella än någonsin. Nu söker vi en utvecklingsledare att jobba med projekt för att nå samhällsmålet ett fossilfritt Örebro län. Vi söker dig som har ett driv och engagemang att komma vidare i omställningen till ett fossilfritt samhälle med förnybar energi, förnybara drivmedel och effektiv energianvändning.

Som utvecklingsledare inom område Energi och klimat arbetar du både som projektledare och sakkunnig i energi- och klimatfrågor för ett eller flera projekt. Det kommer finnas möjlighet att tillsammans med kollegor initiera, utveckla och söka finansiering till nya, spännande projekt. Här finns det också goda chanser för dig att själv påverka och utforma din arbetsdag. Om du tycker att det låter som ett uppdrag för dig, skicka in din ansökan redan i dag!

Arbetsuppgifter:

. Arbeta med, utveckla och leda projekt inom området fossilfria transporter, fordon och drivmedel

. Fungera som sakkunnig inom området energi och klimat

. Ta fram goda regionala exempel för energieffektivisering i fastigheter

. Arbeta med projekt som syftar till att öka biogasens användningsområden tex i industrin

. Driva ett eller flera nätverk med externa aktörer inom energi och klimat området

. Följa upp och rapportera projektresultat

Kvalifikationer:

Vi söker dig som:

. Är energiingenjör eller har annan relevant akademisk utbildning

. Har 2-3 års erfarenhet av att arbeta med projektledning

. Kan planera, utveckla och genomföra arbetet självständigt

. Har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska

För att lyckas i rollen behöver du ha ett stort intresse för energi- och klimatfrågor. Du har lätt för att ta egna initiativ och samarbetar bra med andra. Som person tror vi att du är utåtriktad, har lätt för att kommunicera med och entusiasmera andra människor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform:

Tillsvidare
Tillträde enligt överenskommelse

Upplysningar:

  Kontaktpersoner

  Områdeschef: 

  Therese Hjelseth, 019-602 63 66

  Fackliga företrädare:

  Vision - Isabell Karlsson, 019-602 27 57

  SACO - Anders Bäckman, 019-602 66 58

  Läs mer här

  Sista ansökningsdag:

  2022-10-16

  Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter och referensnummer till sökt tjänst. Intyg, betyg och examensbevis m.m. ska lämnas vid en ev. intervju.

  Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

  Välkommen med din ansökan!

  Vår organisation:

  Region Örebro läns vision är "Tillsammans skapar vi ett bättre liv" som bygger på vår värdegrund samarbete, utveckling och professionalism. Vision och värdegrund speglas i vår arbetsvardag i allt vi gör, bidrar det till att vi kan få en god arbetsplats, en effektiv verksamhet och skapa ett bättre liv för våra invånare.

  Förvaltning Regional utveckling verkar för den regionala utvecklingen i vår region. Vårt uppdrag är att arbeta för hållbar tillväxt och god livskvalitet i hela Region Örebro län. Ansvarsområdet är brett och sträcker sig från folkhälsa, utbildning och kultur till näringslivsutveckling, trafik och samhällsplanering.

  Vi på område Energi och klimat- Energikontoret är ett engagerat gäng med olika fokusområden där vi ska verka för ett hållbart energisystem med effektiv energianvändning, ökad andel förnybar energi och minskad klimatpåverkan i hela länet. Vi driver projekt och nätverk på regional, nationell och europeisk nivå inom alla samhällssektorer för att främja en hållbar utveckling.

  Ärendenummer:

  RU:2022:023

  Övrigt: