En jobbannons från Region Örebro län.

En jobbannons från Region Örebro län.

Webbredaktör till Region Örebro län

Vill du skapa digital kommunikation som har värde för mottagaren? Vi söker en engagerad och lösningsinriktad webbredaktör.

Under nästa år ska en av våra webbredaktörer vara föräldraledig och vi letar därför efter en vikarie som vill vara med och skapa innehåll och struktur utifrån målgruppens behov. Att sätta sig in i användarens behov är självklarheter för dig.

Arbetsuppgifter:

Du kommer att vara en del av Hälso- och sjukvårdsförvaltningens webbgrupp som tillsammans arbetar med att förvalta och utveckla innehåll och funktionalitet för hela Region Örebro läns webbfamilj, inklusive intranätet. I vårt uppdrag ingår även att ge service och stöd till verksamheter och redaktörer.

Medlemmarna i webbgruppen har samordnarroller för varsin webbplats och du kommer att arbeta med en av våra största sidowebbplatser, Vårdgivarwebben. Du kommer även att publicera information på vårt intranät.

Kvalifikationer:

-Du har en högskoleutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

-Erfarenhet av webbarbete med webbaserade innehållssystem (CMS). Vi arbetar med Episerver och det är meriterande men inget krav om du har erfarenhet av detta CMS.

-Goda kunskaper i att utifrån komplexa underlag skriva texter som är korrekta och lätta att förstå.

-Kunskap och förståelse för det regelverk som påverkar offentliga verksamheters digitala kommunikation, så som kravet att skriva klarspråk.

-Erfarenhet av arbete i offentlig verksamhet är meriterande.

För att passa i kommunikatörsrollen hos oss behöver du vara både samarbetsinriktad och självgående. Du kan sätta dig in i olika frågeställningar. Du skapar struktur för ditt arbete utifrån uppsatta mål.

Anställningsform:

Vikariat
Heltid, vikariat till och med 2023-08-31. Tillträde 2023-01-01 eller enligt överenskommelse.

Upplysningar:

Facklig företrädare:

Vision, Solveig Kiel Israelsson, 019-602 27 58

SACO, 019-602 03 35

Läs mer här

Sista ansökningsdag:

2022-10-09

Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter och referensnummer till sökt tjänst. Intyg, betyg och examensbevis m.m. ska lämnas vid en eventuell intervju.

Vår organisation:

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:

HoS:2022:552

Övrigt:

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.