En jobbannons från Region Örebro län.

En jobbannons från Region Örebro län.

Praktik på Central Sweden European Office i Bryssel

Brinner du för EU-relaterade frågor och vill bidra till att stödja regionalt utvecklingsarbete utifrån de möjligheter som EU-samarbetet erbjuder? Studerar du på en utbildning som innefattar praktik? Vi erbjuder en möjlighet att utföra praktiken hos oss på Central Sweden European Office i Bryssel. Central Sweden är Dalarnas, Gävleborgs och Örebro läns förlängda arm i EU.

Hösttermin: För praktik under hösten är sista ansökningsdatum 15 mars varje år.

Vårtermin: För praktik under våren är sista ansökningsdatum 15 oktober varje år

Arbetsuppgifter:

Som praktikant hos oss bidrar du framför allt till kontorets informationsförmedling genom att skriva artiklar som publiceras på kontorets hemsida samt att sköta kontorets närvaro på sociala medier. Du kommer även få tillfälle att delta i kontorets arbete med projektstöd och politisk påverkan samt bevaka medlemmarnas intressen på olika möten med europeiska nätverk och på seminarium och liknande. Vi försöker ge våra praktikanter ett stort ansvar. Praktiken ger dig tillfälle att skapa ett kontaktnät både i Bryssel och hos våra medlemsregioner samt ge dig en unik inblick i hur EU:s institutioner arbetar.

Vår förhoppning är att praktiken ska kunna ske fysiskt på plats i Bryssel men vi följer och anpassar oss självklart efter myndigheternas rekommendationer kopplat till pandemin eller andra händelser som skulle påverka möjligheten att genomföra praktiken i Bryssel.

Bostad under praktiktiden samt resa till och från Bryssel bekostas av Central Sweden.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har:

. Utmärkt förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska.

. Mycket goda kunskaper i engelska. Andra språkkunskaper, framför allt i franska, är meriterande.

. Kännedom om och stort intresse för EU:s politiska system.

. Kännedom om och stort intresse för den regionala och lokala politiska nivån i Sverige.

. God datorvana och intresse för informationsförmedling.

. Social och utåtriktad.

. Tidigare arbetslivserfarenhet och aktiv medverkan i föreningslivet är meriterande.

Vi tar emot sökanden från olika utbildningar. Önskvärt är att du som söker praktikplatsen har en koppling till Dalarna, Gävleborg eller Örebro län men det är inte ett krav.

Anställningsform:

Övriga
Praktik

Upplysningar:

  För frågor om praktikplatsen kontakta kontorschef Johanna Bond.

  E-post: johanna.bond@centralsweden.be

  Tfn: +32 496 30 69 58 

  Läs mer här

  Sista ansökningsdag:

  2022-10-15

  Sista ansökningsdag är 15 mars för hösttermin och 15 oktober för vårtermin

  Arbetsprov och intervjuer genomförs därefter och besked om praktikplatsen ges i mitten av april för hösttermin och mitten av november för vårtermin.

  Ansökan sker via Region Örebro läns hemsida.

  Ansökan öppnar ca tre veckor innan sista ansökningsdag. För att söka praktikplatsen måste du logga in/skapa användare på Region Örebro läns hemsida. Bifoga CV och personligt brev. Vänligen bifoga inga övriga bilagor. Redogör i ansökan för hur praktikperioden ryms inom studierna och hur den är tänkt att finansieras.

  Finansiering sker via CSN eller liknande. Praktiken kan även i vissa fall berättiga stipendium från Erasmus+. Kontakta ditt universitet eller högskola angående vilka stipendier du kan söka.

  Vår organisation:

  Central Sweden är Dalarnas, Gävleborgs och Örebro läns förlängda arm i EU. Vårt mål är att utifrån ett EU-perspektiv bidra till den regionala utvecklingen i våra medlemsregioner. Detta görs inom två verksamhetsområden; politisk påverkan och projektstöd. Under 2023 bevakar kontoret framför allt energi- och klimatfrågor, forskning och innovation, sammanhållningspolitiken samt transport- och infrastrukturfrågor.

  Region Örebro län och förvaltningen Regional utveckling har sedan den 1 januari 2020 det administrativa huvudmannaskapet för föreningen och är arbetsgivare för personalen vid kontoret.

  Förvaltning Regional utveckling verkar för den regionala utvecklingen i vår region. Vårt uppdrag är att arbeta för hållbar tillväxt och god livskvalitet i hela Örebro län. Ansvarsområdet är brett och sträcker sig från folkhälsa, utbildning och kultur till näringslivsutveckling, trafik och samhällsplanering. Tillsammans skapar vi utvecklingskraft och ett bättre liv för våra invånare.

  Ärendenummer:

  RU:2022:025

  Övrigt:

  Välkommen med din ansökan!

  Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.