En jobbannons från Region Örebro län.

En jobbannons från Region Örebro län.

Enhetschef till Syncentralen

Vi söker dig som vill vara med att leda och utveckla Syncentralen!

På Syncentralen arbetar vi med habilitering och rehabilitering av personer med synnedsättning eller blindhet samt personer med syn- och hörselnedsättning/dövblindhet. Vi erbjuder insatser och hjälpmedel till barn, unga och vuxna samt deras närstående med syfte att ta fram bästa möjliga funktionsförmåga samt fysiskt och psykiskt välbefinnande och en god livskvalitet.

Du kommer att bli närmaste chef för ca 20 medarbetare fördelat i olika professioner: arbetsterapeut, hörselpedagog, kurator, optiker, sjukgymnast samt administrativ personal. Inom Syncentralen arbetar vi i olika team: Synteamet Barn och unga, Vuxenteamet och Dövblindteamet. Syncentralen är hbtq-diplomerade sedan 2019.

Arbetsuppgifter:

Som enhetschef ansvarar du för att driva och utveckla verksamheten i nära samarbete med verksamhetschef och medarbetare. Du har verksamhets-, personal- och ekonomiansvar. Detta innebär bl.a. att du ansvarar för verksamhetens innehåll, planering, genomförande och uppföljning. Det är också du som leder och vid behov prioriterar och fördelar arbetet inom enheten.

Tillsammans med verksamhetschef och övriga medarbetare säkerställer du att verksamheten upprätthåller en hög kvalité och patientsäkerhet. Du ingår i ledningsgruppen tillsammans med verksamhetschef och klinikassistent.


Kvalifikationer:

Vi ser att du har en medellång akademisk utbildning inom någon av hälso- och sjukvårdens professioner eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Har du kunskap inom synrehabilitering är det meriterande.

Det är önskvärt att du har utbildning och erfarenhet inom ledarskap samt erfarenhet av hälso-och sjukvårdsfrågor. Har du även erfarenhet av att leda kvalitets- och förbättringsarbete så är det meriterande. Du kommer att erbjudas chefsutbildning och chefsstöd samt goda möjligheter till individuell utveckling.

Som person är du trygg, stabil och har god självinsikt. Vi ser också att du har lätt att vara flexibel och anpassar dig vid behov av förändring. Du kan relatera till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Att du kan planera, organisera och prioritera i ditt arbete på ett effektivt sätt, ser vi som en självklarhet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsform:

Tillsvidare
Heltid. Grundanställning i Region Örebro län med tidsbegränsat chefsförordnanden. Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar:

Läs mer här

Sista ansökningsdag:

2022-10-16

Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter och referensnummer till sökt tjänst. Intyg, betyg och examensbevis m.m. ska lämnas vid en eventuell intervju.

Vår organisation:

Syncentralen är en specialistverksamhet som erbjuder habiliterings- och rehabiliteringsinsatser för personer i alla åldrar som har en synnedsättning, blindhet eller en kombinerad syn- och hörselnedsättning/dövblindhet. Syncentralen finns också för personer som har behov av en kontaktlins för medicinsk indikation. Syncentralen är en del av Område nära vård.

Inom Område nära vård finns cirka 2 400 medarbetare inom elva olika verksamhetsområden. Nära vård innefattar vård som är vanlig, ofta förekommande och som finns geografiskt nära patienterna. I området finns primärvårdsverksamhet med vårdcentraler, vårdcentralsjourer, ungdomsmottagning, sjukvårdsrådgivning, asyl- och invandrarhälsa, den allmänt specialiserade vården på länets tre sjukhus och geriatrisk klinik samt verksamheter inom habilitering och hjälpmedel. Genom att utöka samarbetet mellan vårdcentraler, specialiserad sjukhusvård och länets kommuner skapar vi ännu bättre vård - hela tiden med patientens bästa i fokus.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:

HoS:2022:567

Övrigt:

Välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.