En jobbannons från Region Örebro län.

En jobbannons från Region Örebro län.

Läkarchef vid Geriatriska kliniken USÖ

Är du läkare specialiserad mot geriatrik eller annan invärtesmedicinsk specialitet? Är du intresserad av ledarskap? Har du förmåga att skapa engagemang och delaktighet? Vill du vara med och utveckla geriatriken i Region Örebro? I så fall kan du vara precis den vi söker till tjänsten som läkarchef för Geriatriska kliniken.

Geriatriska kliniken har en gedigen specialiserad verksamhet för att optimera omhändertagandet för den sköra och multisjuka patienten bestående av både öppen- och slutenvård. Kliniken har tre slutenvårdsavdelningar med totalt 38 vårdplatser: allmängeriatrisk vårdavdelning, kognitiv medicinavdelning samt avancerad palliativ vårdavdelning. Öppenvårdsdelen innefattar tre etablerade team; avancerad sjukvård i hemmet (ASIH) och två geriatriska team som jobbar mot kommun och primärvård. Under öppenvårdsdelen finns även minnesmottagning samt ett korttidsboende med strax över 60 platser. Kliniken bedriver även konsultverksamhet gentemot andra sjukhuskliniker samt primärvård.

Geriatriska kliniken arbetar med utredning, diagnostik och medicinsk behandling av både akuta och kroniska geriatriska sjukdomstillstånd. Därtill bedriver vi avancerad palliativ vård för patienter över 18år. På kliniken jobbar samtliga yrkeskategorier tillsammans enligt principen comprehensive geriatric assessment (CGA). Kliniken har nära samarbete med både övriga sjukhuskliniker men även primärvård och kommun. På Geriatriska klin bedrivs även forskning och innehar flertal doktorandtjänster. I hälso- och sjukvårdsförvaltningens nya organisation i Region Örebro län tillhör Geriatriska kliniken område Nära vård sedan hösten 2021. Detta för att organisatoriskt skapa bättre förutsättningar för att stärka den patientcentrerade vården kring bland annat multisjuka sköra äldre. Den geriatriska specialiteten har en fortsatt given plats i den specialiserade vården, varför det är nödvändigt att bibehålla starka band med område Specialiserad vård. 

Arbetsuppgifter:

Du kommer som läkarchef att vara direkt underställd verksamhetschefen och ingå i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Inom ramen för ditt uppdrag har du ledningsuppdrag och ekonomiskt ansvar för läkarnas verksamhet samt personalansvar för klinikens läkare. Läkargruppen består i ca 25 stycken specialistläkare och ST-läkare samt ett varierande antal vikarierande underläkare. Inom kliniken verkar även randande ST-läkare och till våren 2023 även AT läkare, där det övergripande personalansvaret ligger på annan chefsfunktion.

Tillsammans med verksamhetschef och chefskollegor utvecklar och leder du verksamheten i nära samarbete med dina medarbetare. Du kombinerar din roll som chef med kliniskt arbete. Fördelningen mellan ledarskap och klinisk verksamhet görs i dialog med verksamhetschef.

Kvalifikationer:

Vi söker i första hand dig som är specialist inom geriatrik eller annan invärtesmedicinsk specialitet. Tidigare erfarenhet av ledarskap eller pedagogiska uppdrag är meriterande. Vi söker dig som har god samarbetsförmåga och är ansvarstagande. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Om uppdraget

Tillsvidareanställning med heltidstjänstgöring, med ett tidsbegränsad chefsförordnande. Jourverksamhet ingår.

Anställningsform:

Tillsvidare
Heltid. Tillträde enligt överenskommelse

Upplysningar:

Läs mer här

Sista ansökningsdag:

2022-10-23

Urval sker fortlöpande. Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter och referensnummer till sökt tjänst. Intyg, betyg och examensbevis m.m. ska lämnas vid en eventuell intervju.

Vår organisation:

Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Både 2020 och 2019 mottog USÖ tidningen Dagens Medicins prestigefyllda utmärkelse Bästa universitetssjukhus. USÖ vann den tyngsta kategorin medicinsk kvalitet, hade bästa resultat i kategorin tillgänglighet, ekonomi, samt kategorin att undvika trycksår och överbeläggningar. USÖ toppar också resultatet i områdena hjärta, njursvikt och kärlkirurgi. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på professionalism, engagemang och laganda.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:

HoS:2022:571

Övrigt:

Välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.